Laat ‘Bietenoogst’ herleven op Twitter

Op zondag 20 september vieren we de 125ste verjaardag van het schilderij ‘Bietenoogst’. Daarom roepen we iedereen op om die dag het meesterwerk van Emile Claus te ‘lezen’ en te ‘herschrijven’ op Twitter. Breng het doek onder woorden, vat het samen, formuleer een commentaar of een bedenking… in maximum 140 karakters: laat je creativiteit de vrije loop!

Emile Claus - Bietenoogst

Hoe deelnemen?
Post je tweets op zondag 20 september en vermeld telkens de hashtag #Bietenoogst125. Reageren op tweets van anderen mag natuurlijk ook, altijd met #Bietenoogst125. Je mag tweeten in om het even welke taal. Volg ook @Bietenoogst, de Twitteraccount van het schilderij.

Win een goodiebag
Het Museum van Deinze en de Leiestreek beloont de drie beste tweets met een goodiebag. Hoe meer je tweet en hoe origineler je uit de hoek komt, hoe meer kans je maakt om te winnen. Na afloop van de Twitteractie zal je een ‘Tweetbook’ gratis kunnen downloaden op www.museumdeinze.be. In dit digitaal boek in PDF-formaat worden de leukste tweets gebundeld.

Meer weten?
Dit social reading project volgens de methode TwLetteratura is een initiatief van het Museum van Deinze en de Leiestreek, in samenwerking met vrijwilliger Hans Caron. Voor aanvullende informatie en perscontacten, raadpleeg het persbericht.